kalandparkA park 35ezer m2 ligetben található, és szinte végtelen lehetőségeket tartogat a szabadidő aktív eltöltésére: 18 akadálypálya, 207 akadály, 713 m csúszópálya,1693 méteres kisvasút, ugrótorony, labirintus, csapatépítő pályák, gyerek-, junior- és felnőttpályák, vízidodzsem, vízigolyó, vízihenger, kincsmosás. A Zamárdi Kalandpark különleges osztályirándulás-helyszín,mert egyedülálló, csapatépítésre fejlesztett pályák is találhatók. Ezeken a pályákon nem egyedül küzdik le az akadályokat a gyerekek, hanem csak egymással együttműködve juthatnak tovább. Akár egy teljes napot is eltölthet nálunk az osztály, hiszen a kaland- és csúszópályákon kívül számos más élményelem várja a különböző korú gyerekeket.

Új szolgáltatásuk iskolai csoportok részére a Kalandos kincskeresés: a gyerekeknek GPS segítségével kell megtalálniuk a kincsesládát, miközben a koruknak megfelelő tananyaghoz kapcsolódó feladatokat, és fizikai törvényeket szemléltető ügyességi próbákat kell megoldaniuk a Kalandparkban – vagy akár a Balaton partján. Bővebben...

A Kőhegyi kilátó

kilatoA várostól délnyugatra emelkedik ez a szép környezetű, kiváló szőlőtermő, csodálatos panorámát nyújtó magaslat, romantikus pincéivel, hétvégi házaival. A Kő-hegyi kilátóból (219,8m) csodálatos panoráma nyílik a Tihanyi-félszigetre, tiszta időben pedig a csillogó víztükörre Kenesétől Badacsonyig és déli irányban a Somogyi dombságra. A Kőhegyi kilátó egy meredek dombon áll és még egy meredek lépcső vezet fel a toronyba. Autóval csak a domb aljáig lehet menni. A gyalog, vagy kerékpárral érkezők kis pihenőt találnak a torony tövében, ivókúttal, WC-vel és egy Kilátó Terasz nevű büfével. Az ide túrázók útközben mindenképp keressék fel a Szamárkőnek hívott misztikus sziklát is.

 

Szamárkő

szamarkoAz érdekes, sziklatömböt Zamárdi nyugati végén, a Kiserdő dombhajlatai között találjuk meg. Az erősen lekopott, hullámos felszínű sziklán egy vályúszerű mélyedést és ennek végén “tűzgödröt” látunk. A sziklához délről egy kör alakú, nehéz, faragott kő támaszkodik. A közelben álló kisebb kövön pedig két nyom látható. A legenda szerint erre járt a gyermek Jézus Szűz Máriával és Szent Józseffel szamárháton. A kő mellett elmenve, a szamár odakapott a szikla oldalán kinőtt fűcsomóhoz, ezért lett a kő neve Szamárkő. A két nyom pedig Jézus lábnyoma és a szamár patájának nyoma. Eddig a legenda. A régi öregek azt vallják, hogy a követ a tihanyi tűzhányó dobta át ide. Vagy a vízözön hagyta itt.

 

Szántódpuszta

szantodpusztaAz 1986-ban építészeti nívódíjat, 1994-ben Európa Nostra díjat nyert Szántódpuszta, a XVIII-XIX. századi páratlan majorsági műemlék-együttes, mely a Balaton déli partján, a 7-es számú főút mellett található, Zamárditól 5 km-re. A puszta mintegy harminc épülete eredeti állapotban őrzi egy majorság képét. Szántódpusztán ma idegenforgalmi és kulturális központ működik, mely számos képzőművészeti, kultúrtörténeti és néprajzi kiállításnak ad otthont. Itt található a Balaton egyetlen akváriuma, mely a tó élővilágát mutatja be. Ezen kívül helytörténeti kiállítások, festménygaléria, lovascentrum, állatsimogató is várja az ide látogatókat.
Iskolás gyermekek részére kedvezményes belépő a területre. Kérésre kézműves foglalkozásokat, íjászatot korhű viseletben, néptánc bemutatót szerveznek. Minden betérő vendég számára lovaglási, kocsikázási, pónizási lehetőség áll rendelkezésre.

Balaton Sound 2019 Zamárdi

A Balaton- és az ország egyik legnagyobb és méltán leghíresebb fesztiválja 2019-ban is feldobja az amúgy is felfűtött zamárdi hétköznapokat. A rendezvény a tomboló nyár közepén, július 3-án szerdán startol a Balaton partján, többek között Armin Van Buuren, Marshmello & DJ Snake, The Chainsmokers, DJ Snake, J Balvin, Future, G-Eazy, Marshmello, Tiësto valamint a Punnany Massif, és a Halott Pénz közreműködésével.  Bővebben...

Kapcsolatfelvétel

Hotel AMIGO
8621 Zamárdi, Petőfi u. 16.
Telefon: +36703860330
Email: hotelamigo.zamardi@gmail.com
ÜZENETKÜLDÉS:

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház